Gedrag en opvoeden

De afgelopen jaren kwam de wens steeds meer naar boven, dat ik meer wilde op het gebied van honden. We doen onze uiterste best om onze hond te vertellen wat wij bedoelen, maar hoe fijn is het als we ook meer begrijpen wat onze hond ons wil vertellen?

In 2015 heb ik mijn eerste stap gezet en een opleiding bij Aeres in Barneveld gevolgd, het vakbekwaamheidsbewijs voor het bedrijfsmatig houden van honden en katten heb ik gehaald. Onderdelen als bijvoorbeeld wetskennis, EHBO, gezondheidszorg, voeding, voortplanting, rassenkennis en ziekteleer kwamen voorbij, maar het onderwerp dat me  het meest aansprak was ‘gedrag’. Hier wilde ik meer van weten, veel meer!

Dogvision was daarom mijn volgende halte waar ik in 2016 een opleiding op HBO-niveau begon. In 2018 behaalde ik mijn opleiding tot kynologisch instructeur en de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut is inmiddels in de laatste fase beland. Op vrijdagavond geef ik sinds 2018 bij een hondenschool met veel plezier les aan pups, pubers en volwassen honden. Wat vind ik het toch mooi werk