Sinne’s blog

Hi, welkom op de puppyblog!
Op deze blog staan de laatste nieuwtjes over Dine en het Sinne-nest: van geboorte tot de dag van verhuizen. Maar goed, over dat verhuizen denken wij natuurlijk nog even niet na 😉; eerst heerlijk genieten van dit prachtige nest!

09-09 en 11-09 #brandweerbezoek

Ja ja de stoere Sinne’s gingen socialiseren bij de brandweer! Grote wagens, mannen in pak, herrie en allerlei nieuwe geuren. Ze konden eerst veilig vanuit de wagen meekijken, maar wilde al snel naar het avontuur. Ik ben trots op ze en heb genoten van het prachtige stel

kan ik eronder?

08-09-2019 #puppyparty

Het was even duimen voor lekker weer, maar gelukkig kon het feestje doorgaan. Even lekker knuffelen en wat tijd doorbrengen met je eigen pup. De verdeling van de reutjes is namelijk bekend!

Het was genieten!, wat gaan de pups toch bij geweldige gezinnen wonen, ik bof als fokker dat mijn lieverds zo’n fijn thuis krijgen straks. Het maakt het afscheid ietsje minder zwaar;)

06-09-2019 #dierenarts

Kleine pups worden steeds groter, dus tijd voor een bezoekje aan de dierenarts in Sleeuwijk. Alle pups zijn goedgekeurd! Dat is altijd een heel fijn bericht. We gaan nog een keertje terug voor we verhuizen, want de boekjes kunnen pas ingevuld worden als de chipper is geweest.

18-8-2019 #Viezetoet

Tijd voor een toetje! Voor de eerste keer kregen de pups geitenmelk. De geitenmelk zat in een zilveren schaal, waar ze met z’n vieren uit konden drinken. De schaal werd in werpkist gelegd en de eerste avonturiers gingen op pad…

Natuurlijk hebben we de pups een beetje op weg geholpen. Nadat sommige pups wat geitenmelk hadden geproefd van onze vingers, dipte ze vol overtuiging hun snoet in de schaal. Hun reactie daarbij was te grappig voor woorden: “Oh help, oh wacht, eigenlijk is het heel lekker!”

Hartje besloot op een gegeven moment om maar half op de schaal te gaan liggen, zodat hij om de zoveel tijd een likje melk kon nemen. Dit was een ander soort ‘melkbar’, maar het was zeker niet verkeerd.

Natuurlijk hoort er bij de eerste keer drinken uit de schaal ook wat geklieder. De toeten van de pups zaten natuurlijk helemaal onder de witte plakkerige melk. Ook door de kist heen lagen hele sporen van melk. Uiteindelijk waren de pups uitgedronken en was het tijd voor wat schoonmaakwerk.

Dine zat buiten de ren al die tijd al zenuwachtig te wachten, totdat ze eindelijk de schaal mocht uitlikken. Zij wist wel wat lekker was natuurlijk.

We maakten de pups schoon met een lekker washandje en een droge doek. Nadat de werpkist ook was verschoond, gingen de pups heerlijk slapen, want ja, iets nieuws is toch altijd wel een beetje vermoeiend 😉.

.

17-8-2019 #Rozekoeken

“Bah wat was dat vies zeg!”, waarop de andere pup reageert: “Ja echt he, mama’s melk is tien keer beter.”

De pups waren al 2½ week op de wereld, en het was hoog tijd voor de ontworming. Nou wordt er gezegd dat het ontworm-middel voor de pups niet zo smakelijk is, en aan hun kopjes was dat ook goed te zien; ze trokken de smerigste ‘bekken’😂.

.

7-8-2019 #Oeiikgroei

Afgelopen week was het een week van groeien, knuffelen en crowdsurfing.

Nageltjes knippen, wat een priegelwerkje was dat. Zelfs onze fashionsta(bij) Lady vond het knippen maar niks. De pups groeien goed en worden steeds sterker; ze kruipen al hele afstanden in de werpkist. Dat ze zo bewegelijk zijn, maakte het knippen helaas alleen niet zo makkelijk.

En toen was de bak te klein…
‘Psst, slaap jij al?’

Zoals jullie misschien al op de webcam hebben kunnen zien, liggen de pups vaak lekker te slapen bij elkaar. Soms vindt er hier en daar zelfs nog wat crowdsurfing plaats, want zeg eerlijk, de kortste weg is altijd rechtdoor 😉.

Mama Dine doet het nog steeds geweldig, ze zoekt alleen wel wat vaker een momentje rust om ook lekker te kunnen luieren.

Even wat slaap inhalen

En nog een klein leuk nieuwtje, 3 pups hebben hun oogjes al open! Een paar foto’s daarvan zullen binnekort te vinden zijn op de homepagina 😊.

.

30-7-2019 #4Kleinekleutertjes

Vanuit de werpkist klinkt het gepiep van de pups en Dine tilt meteen haar hoofdje op. Die twee minuten op de koele vloer waren hemels, maar mama Dine wist hoe laat het was; de melkbar moest weer worden geopend. Al strompelend loopt ze naar de werpkist waar ze voorzichtig aan haar prachtige pups snuffelt en ze schoonlikt. Ja, Dine is zeker een enorm zorgzame moeder voor haar minifantjes.

4 op een rij
“Grouphug!”

“Weet je wel zeker dat we niet gewoon zwart-witte cavia’s in de werpkist hebben liggen mam?”, vroeg ik lachend. Nouja, het formaat en geluid klopte enigszins wel.

De eerste dagen zijn nogal spannend, maar de pups doen het goed. We letten goed op dat de ‘melkbar’ eerlijk wordt verdeeld, want ja onder broertjes en zusje valt natuurlijk soms ook een klein argument over één tepel. Tussen het drinken door is er ook genoeg tijd om lekker warm bij mama te liggen en te knuffelen, want die is er gelukkig (bijna 😉) altijd voor jou.

.

25 juli #Hallowereld

En maar zoeken naar holletjes en andere verstopplekjes; Dine voelde iets aankomen, en dat merkten we meteen. Rond 16u kwam de allereerste wee, waarna het enorm spannend werd (Ik, dochter Demi, was immers nog nooit bij een bevalling van een hond geweest, waardoor het voor mij een hele speciale ervaring zou worden).

En toen was het ‘puffen’ geblazen. Dine deed het enorm goed, ondanks de extreme hitte van die dag. Om 17:30u kwam het eerste wondertje op de wereld, een reutje. Elke pup gaven we een gekleurd bandje, zodat we ze goed uit elkaar konden houden. Tussendoor maakten we natuurlijk foto’s van de pasgeboren minifantjes (Dine noemden we altijd ons kamer(oli)fantje).

Uiteindelijk werd om 19:15u de laatste pup geboren, ook een reutje. In de kraamkamer lagen drie reutjes en één teefje. Dat de meiden in de minderheid waren, liet het teefje niet zitten, want ze piepte gretig, opzoek naar wat melk van mama.

“Kiekeboe”
Lekker drinken

Hier is een klein overzicht van de pups met een fotootje erbij:

Bond
Donkerblauw
Reutje

Spot
Rood
Reutje

Lady
Roze
Teefje

Hartje
Groen
Reutje

Het werd wat later in de avond en we zagen dat Dine geen weeën meer had. We hoopten zo dat Dine wat meer rust zou krijgen, maar de pups vroegen veel verzorging van haar. Ze was een enorm knappe meid. Naar de nacht toe kwam er gelukkig steeds meer rust in de tent, waardoor Dine ook iets relaxter lag. De pups lagen tussendoor nog lekker te drinken bij mams, of ze waren warm tussen haar achterpoten aan het tukken.

Trotse mama

Het was nogal een hectische avond geweest, maar de pups waren gelukkig gezond en al op de wereld gezet door onze lieve Dine. Door het teamwork met Mama en Mirjam, hebben we de pups en Dine goed door de eerste uren heen kunnen helpen. Die avond hebben ik en mijn moeder beneden bij de pups gelegen om een oogje op ze te kunnen houden. Wat was dat een bijzondere, mooie avond. Ik ga het zeker niet snel vergeten 😊.