Dracht

Na twee mooie dekkingen kwam het lange wachten. Ik geloof niet dat ik daar zo goed in ben πŸ™‚ Elke keer zag ik wel tekenen, maar zag ik het goed of wilde ik het te graag zien misschien, gelukkig kwam op maandag 24 juni het verlossende antwoord,. ja drachtig!

We zijn uiteraard erg blij en alle voorbereidingen gaan in gang, want over een kleine 5 weken is het zover. Dine voelt zich goed en we hopen dat alles goed mag gaan.

woensdag 3 juli
Dine wil alleen maar eten, eten en eten. Ze krijgt wel iets meer, maar ik twijfel of het wel genoeg voor haar is. Uiteindelijk besloot ik in de middag om haar nog even te gaan wegen.

+ 1,4 kg – nu totaal +1,9 kg op dag 33 van haar dracht. Ik ben benieuwd waar dit heen gaat. Vorige keer was ze ruim 3,5 kg aangekomen gedurende haar dracht. Ze is lekker op weg.

Deze week, week 6, is een mooie periode in haar buik. De pups zijn inmiddels ruim 3cm groot en groeien en groeien. Ze krijgt een mooi buikje, je ziet dat alles in ontwikkeling is.
We genieten van haar en bereiden ondertussen alles voor op de komst van de pups

Donderdag 11 juli
Och Dine wil zo graag eten en dan ook echt alles πŸ™‚ Ik gun haar de hele zak voer, maar weet ook dat het niet verstandig is. De pups moeten er straks nog wel uit kunnen πŸ™‚

hmmm calorie-arm dan maar;) Vanavond maak ik wat kip voor haar erbij, gelijk goede eiwitten naar binnen, want de groei van de pups gaat gewoon door.

De tepels van Dine worden zichtbaar groter en ze verzorgt zichzelf steeds meer. Ik weet het nog niet zeker, maar ik denk dat ik al wat beweging gevoeld heb. De komende periode worden de pups alleen maar steeds beter voelbaar en steeds vaker. We genieten!

Verder groeit ze goed, voelt zich goed en happy. Met 6 weken en 3 dagen dracht stond haar gewicht afgelopen dinsdag op +2,8 kg.

Dinsdag 17 juli
Afgelopen week zijn we bezig geweest met het inrichten van de kraamruimte voor Dine. Er kwam vanalles van zolder en je komt er op zulke momenten altijd achter dan je nog meer had dan je dacht πŸ™‚ Alles staat op zijn plek en zelf vond ze het wel wat geloof ik, want ze ging alles even rustig ontdekken.

kraamruimte voor de eerste weken

Verder voelen we de pups deze week steeds meer bewegen en is ze weer een mooie kilo aangekomen. Totaal zit ze nu op 3,8 kg met nog anderhalve week te gaan.

We noemen haar voor de grap in huis al kamer-‘fantje’ afgeleid van kamer-olifantje zoals een vriendin van me haar noemt. We genieten, de tijd gaat zo snel.
Deze week nog even de verplichte afrondingen op school en dan lekker vakantie!

mooie buik
ons kamerfantje πŸ™‚

Dag 60 en je buik is net een golfslagbad
Wat doet Dine het toch goed, de warmte is niet leuk en dan zijn er ook nog pups de hele dag druk bezig in je buik. Ze pakt de hele dag rust en we wachten rustig af.

We zijn zo benieuwd naar haar nestje, jullie ook?

Alle voorbereidingen zijn afgerond, we hebben wat dunne lakens voor in de werpkist en proberen het huis zo koel mogelijk te houden. Vandaag is dat 60 en ik ben haar af en toe aan het temperaturen. Als haar temp een graad daalt, dan zeggen ze altijd dat de bevalling binnen 24 uur zal gaan beginnen. Ik hou jullie uiteraard op de hoogte.

Β